تحقیق خط فارسي و رايانه
این مطلب در مورد فایل دانلودی با موضوع تحقیق خط فارسي و رايانه می باشد.
تحقیق خط فارسي و رايانه
مشخصات فایل:
تحقیق خط فارسي و رايانه
قالب بندی: ورد
تعداد صفحات: 16
بخشی از تحقیق:
زبان فارسي که زبان ملي ما و وسيله ارتباط ميان ايرانيان و فارسي زبانان داخلي و خارج کشور است، به صورت فعلي خود بيش از هزار سال عمر و ادبيات مکتوب دارد. اما از بخت بلند ما ايرانيان، زبان ما در اين مدت کمتر تحول بنيادي پيدا کرده است. هر چند، در نخستين قرن هاي تکوين زبان فارسي، در سطح واژگاني و نحوي تفاوت هايي ميان متوني که در مناطق مختلف ايران نوشته شده ديده مي شود. هر چه پيشتر مي آييم اين تفاوت ها کمتر مي شود. نوشتن برخي از کلمات به صورتي که در منطقه جغرافيايي خاصي به کار مي رفته و ضبط متفاوت برخي از صيغه هاي فعل، که از ويژگي هاي متوني است که تا قرن هاي ششم و هفتم تأليف شده، بعدها از ميان مي رود، به طوري که امروز همه ما حس مي کنيم که فارسي را به يک شکل و يک صورت مي نويسيم و ظاهراً در خواندن نوشته يکديگر با مشکلي مواجه نمي شويم. با اين حال رسم الخط يا شيوه خط يا دستور خط فارسي تا اين اواخر قاعده مشخصي نداشت. به نظر نمي آيد که تا پيش از دهه دوم قرن حاضر کسي به مسئله رسم الخط و به ويژه به مسئله استقلال کلمات و کلمات مرکب و جدانويسي يا سرهم نويسي آنها آگاهانه انديشيده باشد، و نسخه هاي خطي که از گذشته در دست داريم گواه اين بي توجهي است...
در واقع جستجو براي يافتن قواعدي براي رسم الخط در متون قديمي کاري عبث است. نياز به رسم الخط واحد، مسئله جديدي است. نه گذشتگان را بايد ملامت کرد که چرا به فکر آن نبوده اند و نه بي توجهي به اين مسئله را بايد به حساب فضايل ايشان نوشت. حتي در زبان هاي اروپايي نيز که بسياري از مشکلات خط ما را ندارند، توجه به وحدت رسم الخط پديده جديدي است و پيش از قرن هاي شانزدهم و هفدهم ميلادي در بسياري از زبان ها گاهي واژه اي را به چند صورت مي نوشتند. ...
در ايران، جستجوي شيوه واحدي براي رسم الخط فارسي از زماني آغاز شد که شمار کتابهاي چاپ شده افزايش يافت. آموزش همگاني گسترش پيدا کرد و به خصوص کتاب هاي درسي مدارس يکسان شد. اگر تأملات پراکنده اي را که پيش از آن درباره اين مسئله صورت گرفته بود کنار بگـذاريم حـاصـل نخستين کــوشش آگاهانـه دستــه جمعي در اين زمينه رسم الخطي بود که در موسسه انتشارات فرانکلين تنظيم شد که در آن زمان کار توليد کتاب هاي درسي را برعهده داشت. از آن پس رسم الخطهاي مختلفي، چه از سوي افراد و چه از سوي موسسات دولتي و غيردولتي، منتشر شده است که آخرين آنها دستور خطي است که فرهنگستان زبان و ادب فارسي منتشر کرده است.
اگر از کساني که دستي به قلم دارند بپرسيد که از اين انواع گوناگون رسم الخط ها چه اصولي در يادشان مانده است، احتمالاً جواب خواهند داد که همه آنها برمبناي دو اصل مشترک شکل گرفته اند، که يکي رعايت استقلال کلمات است و ديگري آسانخواني. اما اگر بپرسيم که از اين دو اصل چه قواعد مشترکي حاصل شده است، شايد جز اين جوابي نداشته باشند که دو چيز:
«مي» فعل استمراري و «به» ي حرف اضافه را بايد جدا نوشت. اگر از اين دو قاعده، که تقريباً در ميان همه رسم الخط ها مشترک است بگذريم، عالم رسم الخط معرکه آرا است و ميدان دستورالعمل هاي مختلف و گاه متضاد.....
من در اين مقاله اين داستان را، به خصوص از لحاظ مسئله جدانويسي و سرهم نويسي و شيوه نوشتن کلمات مرکب، به اختصار بازگو مي کنم. رسم الخط اوليه فرانکلين که بنايش بر سرهم نويسي کلمات مرکب بود و در اين زمينه گاهي افراط مي کرد، بعدها تعديل شد و مبناي رسم الخطهايي شد که به ترتيب زماني، در سازمان ويرايش و توليد فني دانشگاه آزاد ايران (سابق) و مرکز نشر دانشگاهي تدوين شد. بسياري از ناشران دولتي و خصوصي و مولفان نيز همين رسم الخط را باز با تفييرها و تعديل هايي، در شيوه نامه هاي خود اقتباس يا توصيه کردند. تحرير اخير رسم الخط فرهنگستان نيز کم و بيش ادامه همين سنت است.
تقريباً همزمان با رسم الخط فرانکلين، رسم الخط ديگري نيز در انتشارات دانشگاه تهران تدوين شد که چند استاد نامدار زبان و ادب فارسي در تهيه آن شرکت داشتند. اين رسم الخط شايد به اين دليل که تهيه کنندگان آن به خط فارسي متون کهن نظر داشتند، حتي آن مقدار جدانويسي را هم که رســمالخـط فرانکلـين ضـروري و بجا دانستـه بــود (از جمله درمورد «مي» سر فعل استمراري) توصيه نمي کرد. اين رسم الخط، شايد به اين دليل که در کتاب هاي درسي دبستاني به کار نمي رفت، عقبه اي نداشت، هر چند درميان استادان ادب فارسي هستند کساني که يا به اين رسم الخط اعتقاد دارند و يا به پشتگرمي آن به رسم الخطهاي ديگري که تدوين شده مي تازند.
در دهه هفتاد، در حوزه هايي بيرون از اين مراکز شناخته شده و متمرکز نشر، تمايل ديگري در رسم الخط فارسي پديد آمد که، به پيروي از برخي از نويسندگاني که پيش از اين به صورت انفرادي رسم الخط ويژه اي داشتند، بنا را بر جدانويسي کلمات گذاشتند. اين رسم الخط در سال هاي اخير، به پشتوانه نام و نفوذ کلام يکي از شاعران بزرگ معاصر که بر آن صحه گذاشت، در ميان گروهي از ناشران، عمدتاً خصوصي، رواج يافته است.
فراموش نکنيم که از همان دهه چهل اختيار کردن يک رسم الخط نامتعارف (با نشانه هايي چون نوشتن «ي» بدل از کسره اضافه در کلمات مختوم به «هـ» و حتي نوشتن «حتي» و «حتماً» به صورت «حتا» «حتمن») از نشانه هاي پيشتازي در عرصه ادب شمرده مي شد. اما اين شيوه ها، تا سالهاي اخير، در ميان ناشران قبولي نيافته بود و ناشران بخش خصوصي يا به رسم الخط خاصي پايبند نبودند و دست نوشته مولف يا مترجم را بدون دخالت در رسم الخط آن به چاپ مي سپردند و يا از معروفترين رسم الخط آن زمان، که همان رسم الخط فرانکلين بود، پيروي مي کردند.
از اين که بگذريم، هيچ کس نيست که يکي از رسم الخط هاي موجود را دربست قبول داشته باشـد و معمـولاً نويسنـدگان و ويراستـاران هر يــک در اين باره سليقه اي دارند. چون هريک از اين رسم الخط هاي مدون و نامدون در ميان ما خيل عظيـم ويراستــاران، کــه اگــر هيچ کاري نکنيم دست کم بايد سر هم کرده هاي صاحب اثر را جدا و جدا کرده هاي او را سر هم کنيم، هواداران معتقد و متعصبي دارد، حدس مي توان زد که از اين ميان چه بلبشوي عظيمي پديد مي آيد. قبول نداريد، ده کتاب را از ده ناشر مختلف برداريد و رسم الخط هايشان را با هم مقايسه کنيد. وقتي من اولين بار در کتابي ديدم که چيزي که پيش از آن همواره به صورت «مسئله اي» يا «مسأله اي» يا «مسئله يي» ديده بود به صورت «مسئله ايي» چاپ شده است ابتدا گمان کردم که غلط چاپي است. اما وقتي ديدم که در هميـن کتــاب «گــونــه اي» ( يــا «گونـــه يي») بــه صـــورت «گونــه ايي» و «پنجـــره اي» (يا «پنجره يي») به صورت «پنجره ايي» و «نشانه اي» («نشانه يي») به صورت «نشانه ايي» (و قس علي هذا) چاپ شده است، فهميدم که اشتباه مي کرده ام و با رسم الخط جديدي روبرو هستم که سازنده آن لابد بنابر حکمتي که بر امثال بنده پوشيده است، اين شيوه نگارش را «درست تر» و «منطقي تر» يافته است. (از حق نگذريم، ويراستار اين کتاب در رسم الخط شعرهاي ديگران دست نبرده بود و مثلاً دو مصرع از فروغ فرخزاد - «با دو چشم شيشه اي دنياي خود را ديد» و «هيچ نيمهاي اين نيمه را تمام نکرد» - را به همين صورت که مي بينيد باقي گذاشته بود!)
صاحبان آثار در چنين وضعي چه مي کنند؟ برخي از آنها که صاحب نامند و خود به رسم الخط خاصي اعتقاد يا عادت دارند، ناشر را وادار مي کنند که در رسم الخط ايشان دست نبرد، يا کار خود را به ناشري مي دهند که رسم الخط ايشان را قبول دارد. برخي ديگر که به اين اندازه اصرار يا حوصله يا اعتبار ندارند، در مقابل پافشاري ناشر يا ويراستار او تسليم مي شوند و کار رسم الخط را يکسره به نـاشر مي سپــارند؛ چــون به هر حال چاپ شدن يک اثر با رسم الخطي که انسان قبول ندارد بهتر از چاپ نشدن آن است و بحث با ويراستار هم معمولاً بيفايده است ......
رسم الخط، مثل قواعد رانندگي، مثل خود خط، يک امر وضعي و قراردادي است. قرارداد هم به خودي خود نه درست است و نه غلط، بلکه معتبر يا نامعتبر است و اعتبار خود را يا از سنت مي گيرد يا از ضرورت، البته تا وقتي که در کوچه ها و خيابان ها جز اسب سوار و خرسوار، آن هم روزي چندنفر، عبور نمي کرد. ضرورتي هم نبود که سمتي را به رفت و سمتي را به برگشت سوارگان اختصاص بدهند. اما وقتي کجاوه و پس از آن اتومبيل زياد شد، عقلاً فهميدند که بايد يک سمت خيابان را به آيندگان اختصاص دهند و سمت ديگر آن را به روندگان ....
همان طور که در ابتداي مقاله اشاره کردم، از سنت نمي توان قواعدي براي رسم الخط فارسي استنباط کرد، زيرا ملاک ها دگرگون شده است. يک کاتب قديمي بيشتر به زيبا بودن ترکيب بندي نوشته اش مي انديشد تا به خوانا بودن آن، اما ما از آن زمان که پذيرفتيم که در چاپ، خط زيبا و ايراني نستعليق را رها کنيم و به دلايل عملي خط نسخ را بکار ببريم، به ملاک زيبايي ترکيب بندي هم پشت کرديم. درواقع، رسم الخط پيش از آن که از نيازهاي نوشتن برخيزد، با چاپ ارتباط دارد: مسئله استقلال کلمات با وجود «فاصله بجا» در چاپ ارتباط دارد و جدا نوشتن کلمات مرکب در عين حفظ پيوستگي آنها به اين دليل ممکن است که چاپ به ما امکان «فاصله صفر» را مي دهد، و گرنه در نوشتن تقيد به اين قراردادها معمولاً ممکن نيست.
غالب کساني که رسم الخط خود را تنها رسم الخط «درست» و «منطقي» مي شمارند، از اين نکات ساده و ابتدايي که فهرست وار بر ميشمارم غافلند:
1. رسم الخط امري قراردادي است: با هيچ دليل و برهاني، جز دليل سهولت و آسانخواني، نمي توان برتري رسم الخطي را بر رسم الخط ديگر ثابت کرد. آسانخواني هم خود نتيجه جا افتادن يک قرارداد است. اگر به قراردادي مجال بدهيم که قبول عام پيدا کند تبديل به سنت مي شود و عموم مردم خلاف آن را دشوار خواهند يافت.
2. ملاک در رسم الخط يکدستي هر چه بيشتر است، نياز به تدوين رسم الخط براي خط فارسي هم از نياز به يکدستي برخاسته است. هر کوششي که به نام «منطق خط فارسي» به ايجاد نايکدستي بيشتر در خط فارسي منجر شود نقض غرض است.
3. رسم الخط با چاپ ارتباط دارد. بنابراين نمي توان در تدوين رسم الخط امکانات حروفچيني و چاپ را ناديده گرفت.
اگر ما امروز رسم الخط واحد نداريم، و معلوم هم نيست که در آينده نزديک داشته باشيم، به نظر من به دلايل زير است:
1. عدم صراحت و عموميت نداشتن قواعد. در رسم الخط هاي موجود، قاعده بر اين است که قاعده اي ذکر مي شود. آنگاه براي آن، انواع استثناها برشمرده مي شود. اين استثنا هم با استفاده از مقولات دستوري تعريف مي شوند، يعني به جاي اينکه فهرست بسته اي از استثناها به دست داده شود. تعريفي، عموماً دستوري، از آنهـا مي شـود و بعـد تشخيص موارد آنها به استفاده کننده از رسم الخط واگذار مي گردد.
2. وجــود حالات مرزي و بينابين که به ذوق استفاده کننده واگذار مي شود. ملاک زيبايي و آسانخواني گاهـي بــا ملاک يکدستي در تعارض مي افتد و معمولاً اين دومي است که قرباني مي شود. چنين کاري در خط فارسي – به ويژه درمورد کلمات مرکب – ناگزير است و به اين دليل است که هيچ جدانويس يا سر هم نويسي، هر قدر هم اصولي باشد، نمي تواند هميشه به ملاک کلي خود پايبند بماند. اما تشخيص اينکه چه صورتي زيباتر است و چه صورتي زشت تر خود ملاک روشني ندارد. باز در اين مورد ذوق استفاده کننده از رسم الخط حاکم است.
3. امکانات حروفچيني و چاپ که متغير و در تحول است. ورود امکان جديدي در حروفچيني کساني را که با رسم الخط ذوق ورزي مي کنند به فکر مي اندازد که از اين امکان استفاده کنند و بنابراين به شکستن چيزي که تا ديروز قاعده بوده است دست مي زنند.
4. نبــود ضمــانت اجــرا. ساختــار اجتمـــاعـي ما به گونه اي است که هيچ دستگاهي، هر قدر هم رسمي باشد، اين اختيار و قدرت را ندارد که رسم الخط مختار خود را سراسري و بر همه دستگاههاي ديگر حاکم کند. اگر هم اين کار را درمورد دستگاه هاي دولتي بتوان کرد، وادار کردن بخش خصوصي به تبعيت اجباري از يک رسم الخط خاص نه ممکن است و نه مطلوب.
عواقب ناگوار اين وضع برکسي پوشيده نيست. فرزندان ما در مدرسه چيزي را به عنوان صورت درست نگارش يک کلمه يا ترکيب مي آموزند و اگر بر خلاف آن بنويسند نمره ديکته شان کم مي شود و بعد خلاف آن را در کتاب ها و روزنامه ها مي بينند؛ خوانندگان مجبورند هر بار که کتابي را به دست ميگيرند نخست مدتي تمرين کنند تا چشمشان با خصوصيات رسم الخطي آن آشنا شود؛ و نويسندگان و مترجمان هر بار که با ناشري سر و کار پيدا مي کنند يا بايد رسم الخط او را بياموزند و يا مدتي را با او يا ويراستارش به بحث در رسم الخط بگذرانند.
خط فارسي و رايانه
اين همه در جنب مشکلاتي که نبود يک رسم الخط واحد در آينده براي خط فارسي به وجود خواهد آورد، هيچ است. اين مشکلات عمدتاً به کاربرد خط فارسي در رايانه مربوط مي شود و مي توان گفت که اگر همگاني شدن و رواج چاپ بود که ضرورت رسم الخط واحد را مطرح کرد، اين بار همگاني شدن رايانه است که زيان هايي را که فارسي زبانان از نبود رسم الخط واحد مي بينند، سنگين تر خواهد کرد.
رايانه ابزار يا رسانه اي است که کاربرد آن روز به روز در همه جوامع، و ا زجمله در جامعه ما، گسترش مي يابد. يکي از ابتدايي ترين استفاده هايي که از رايانه مي توان کرد، حروفچيني و تهيه متون به قصد تکثير يا چاپ است. از اين گذشته، امروز بسياري از مردم حتي نوشته هاي معمولي و نامه هاي اداري و شخصي و يادداشت هاي خود را هم با اين ابزار تهيه مي کنند. رايانه، در ساده ترين نقش خود، يک ماشين تحرير پيشرفته است. اما فقط ماشين تحرير نيست. با اين ابزار نه فقط مي توان متني را تايپ کرد، بلکه مي توان متون مفصل را در آن ذخيره کرد و در متني، هر قدر هم مفصل باشد دنبال واژه يا ترکيب معيني گشت و موارد ظهور آن را در آن متن پيدا کرد و براي آن متن فهرست يا نمايه تهيه کرد: به کمک رايانه مي توان متن نوشته شده را تصحيح املايي و تا اندازه اي تصحيح انشايي کرد: ترجمه ماشينـي يکــي ديگـر از امکانــات رايــانه است که به خصوص درمورد متون فني و متوني که واژگان محدود يا معاني نسبتاً مشخصي دارند بسيار کارآمد است.
زبان و خط فارسي هنوز نتوانسته است از اين امکانات رايانه چنانکه بايد استفاده کند. اين امر دلايل متعددي دارد. يکي از اين دلايل اين است که شرکت هاي بزرگ توليد نرم افزارهاي تايپ و ويرايش (مثل ميکروسافت) با ايران روابط اقتصادي ندارند و چون بازاري در ايران سراغ ندارند که حقوق مادي و معنوي آنان را رعايت کند؛ خود را ملزم به طرح نرم افزاري براي خط فارسي نمي بينند.
به اين دليل، نرم افزارهاي موجود فارسي بر دو نوع است، يکي نرم افزارهايي که مستقيماً در ايران تهيه شده است و برخي از آنها نسبتاً پيشرفته اند. اما اين نرم افزارها به دليل سازگار نبودن با نرم افزارهاي جهاني قابليت ايجاد ارتباط در خارج از مرزهاي ايران را ندارند. اين نرم افزارها فقط به کار تايپ مي آيند. از اين گذشته، به دليل نبود رسم الخط واحدي که صورت درست کلمات را به دست دهد، تهيه کنندگان اين نرم افزارها هيچ گاه به سراغ فراهم آوردن نرم افزاري براي تصحيح ماشيني متون نرفته اند، و در نتيجه ما همچنان از يکي از ابتدايي ترين امکاناتي که رايانه در اختيار ما مي نهد محروم مانده ايم. از اين گذشته، اين نرم افزارها، چون با سرمايه گذاري نسبتاً سنگين تهيه مي شوند و بازار آنها هم محدود به داخل ايران است، نسبتاً گرانند، و چون استفاده از آنها هم آسان نيست به موسسات انتشاراتي و دستگاههاي دولتي محدود مانده اند.
نوع دوم از نرم افزارهاي موجود در بازار ايران نرم افزارهايي است که بر پايه نرم افزارهاي معروف خارجي تهيه شده است. به اين صورت که جوانان با استعداد ما با هوش خداداد خود و با استفاده از فرصتي که تحريم اقتصادي آمريکا و عضويت نداشتن ايران در معاهده ها حق مولف ايجاد کرده است، قفل يک نرم افزار موجود خارجي را مي شکنند. برخي از نشانه هاي عربي آن را با حروف خاص خط فـارســي (پ، ژ، چ، گ) جانشين مي کنند و آن را به عنوان نرم افزار فارسي به قيمتي بسيار نازل به بازار عرضه مي کنند. اين نرم افزارها به چند مشکل اساسي مبتلا هستند:
- تهيه کنندگان اين نرم افزارها عموماً مهندسان جواني هستند که از خط و نوشتار فارسي تصوري ابتدايي دارند و تنها چيزي که از اين خط مي دانند وجود چهار حرف ويژه است که در الفباي عربي وجود ندارد. اما از اين نکته غافلند که ما در خط فارسي، به دلايل آميختگي متون ما با عبارات عربي، به همه علايم خاص زبان عربي هم نياز داريم و به دليل بي توجهي به اين مسئله برخي از علايم خاص عربي را از بين مي برند. اگر اين روزها گاهي بر صفحه تلويزيون خود آيه يا روايتي را ديديد که مثلاً «تا»هاي گرد (ة) آن همه به صورت «هـ» حروفچيني شده است. بدانيد که گناه از نرم افزار است.
- در زبان عربي کلمه مرکب، به معناي رايج در زبان فارسي، وجود ندارد. در خط عربي، هر جزء معني داري جدا از اجزاء پيش و پس از خود نوشته مي شود و تنها استثناء حرف ربط «و» است که با کلمه بعد از خود فاصله ندارد و البته به دليل شکلش به آن نمي چسبد، بـــه ايـن دليل است که غالب نرم افزارهايي که براساس عربي تهيه شده، يا فاصله صفر ندارند و يا اين فاصله را نمي توان به آسانــي در آنهــا ايجــاد کـرد. جالب اينجاست که باب شدن مسئله جدانويسي کلمات مرکب در برخي از رسم الخط ها با رواج استفاده از اين نوع نرم افزارها همزمان بود. در نتيجه باز يکي از آن موارد نقض غرض پيش آمد: در بسياري از متون تايپ شـده اي کـه اين روزهـا ميبينيم کلمات مرکب نه به صورت دو يا چند جزء جدا از هم اما نزديک به هم، بلکه به صورت مجموعهاي از کلمات جداگانه که بين هر دو تاي آنها به اندازه دو کلمه مستقل فاصله هست، تــايپ شـده انــد. در حالــي کــه ايــن نوع نرم افزارها به سرهم نويسي بهتر راه مي دهند.
مشکلاتي که ذکر کرديم درمورد ذخيره کردن اطلاعات در رايانه هم وجود دارد. اخيراً برخي از موسسات تهيه نرم افزار اقدام به ضبط متون فارسي بر روي لوح فشرده براي استفاده در رايانه کرده اند. از فوايدي که اين کار مي تواند داشته باشد، کمک به بازيابي واژه ها درمتون و نيز پژوهشهاي بسامدي در متون مکتوب است. بسياري از لوح هاي فشرده اي هم که در ايران تهيه شده به ساز و کارهايي براي جستجوي واژه ها مجهزند. اما اين ساز و کارها هر چند به طور تقريبي مفيدند، اما به نتايج جستجو به کمک آنها نمي توان در بست اعتماد کرد، زيرا به دليل يکسان نبودن رسم الخط و نيز رعايت نشدن حد و استقلال کلمات، چه بسا واژه مرکبي، به اين دليل که جدا از هم تايپ شده، در نتيجه جستجو ظاهر نشود و يا واژه بسيطي در اثر اشتباه ماشين نويس، که آن هم نتيجه نبود راهنماي مطمئني براي رسم الخط است، به صورت دو واژه ضبط شود. من خود با جستجو در يکي از اين لوحها به چند مورد واژه «لوله» در ديوان حافظ برخوردم، علتش چيزي نبود جز تجزيه واژه «ولوله» به دو جزء «و» و «لوله». اشخاص و نهادهايي که در پي ايجاد کتابخانه هاي رايانه اي از متون فارسي هستند بايد به اين نکته توجه داشته باشند که تا رسم الخط جامع و يکساني براي زبان فارسي تهيه نشود، فوايدي که از اين کار مي توان برد بسيار محدود و مشکوک خواهد بود.
برخي ديگر از مشکلات ناشي از نبود رسم الخط واحد در فارسي به حضور زبان فارسي در اينترنت مربوط مي شود. درست است که بخش اعظم ارتباطاتي که از طريق اينترنت ايجاد مي شود به زبان انگليسي است، اما ديگر زبان هاي مهم اروپايي – فرانسه، آلماني، اسپانيايي، روسي – و زبان هايي چون ژاپني و عربي هم توانسته اند در اين فضا راه يابند. غيبت خط و زبان فارسي از فضاي اينترنت باعث شده است که ايرانيان غالباً به خط لاتين با يکديگر مکاتبه کنند و کمترين عوارض اين کار، رواج شکسته نويسي، استفاده از لهجه ها و زبان هاي محلي به جاي فارسي با روي آوردن به زبان انگليسي است. بررسي تفصيلي اين مشکلات مجالي ديگر مي خواهد.
* * *
اميدوارم با اين توضيحات روشن شده باشد که رسم الخط فارسي به يکدست شدن نياز دارد و راه يکدست کردن آن نيز اين است که همچنان بر سر جزئيات رسم الخط هاي موجود با هم درگير شويم و نيرو و توان خود را در اين بحث هاي انتزاعي به هدر دهيم. چاره اين است که – لااقل تا آنجا که به دولت و ارگان هاي دولتي مربوط مي شود – يکي از رسم الخط هاي موجود را جدي بگيريم و سعي کنيم که آن را در همه نوشته هاي رسمي به کار ببريم. از جمله در کتاب هاي درسي، مجلات و روزنامه ها و متون نوشتاري صدا و سيما....
و . . .
تحقیق قديمي ترين نمونه اشعار فارسي
- شعر فارسي , تحقیق شعر فارسي , بررسی شعر فارسي , مقاله شعر فارسي , پروژه شعر فارسي , تحقیق در مورد شعر فارسي , دانلود تحقیق شعر فارسي , پایان نامه پیرامون شعر فارسي
- مشخصات فایل: قالب بندی: فایل word و قابل ویرایش تعداد صفحات: 8 بخشی از متن تحقیق: قديمي ترين نمونه «شعر» در مملكت ايران، «گاثه» يعني سرودهاي منظومي است كه در آن
تحقیق فصل نامه انجمن علمي و آموزشي معلمان زبان و ادبيات فارسي
- انجمن علمي و آموزشي معلمان , تحقیق انجمن علمي و آموزشي معلمان , بررسی انجمن علمي و آموزشي معلمان , مقاله انجمن علمي و آموزشي معلمان , پروژه انجمن علمي و آموزشي معلمان , تحقیق در مورد انجمن علمي و آموزشي معلمان , دانلود تحقیق انجمن علمي و آموزشي
- مشخصات فایل: قالب بندی: فایل word و قابل ویرایش تعداد صفحات: 85 بخشی از متن تحقیق: جانوران گوناگوني به صورتهاي غيرعادي در داستانهاي حماسي به ويژه در لابهلاي
راه هاي شناخت واژههاي فارسي از عربي در نامه نگاری
- نرم افزار , دبیرخانه , نرم افزار , دبیرخانه , رایگان , دانلود , نرم افزار , دبیرخانه , نرم افزار , دبیرخانه , بایگانی , نرم افزار , دبیرخانه , یگانه
- مقاله راه هاي شناخت واژههاي فارسي از عربي در نامه نگاری با عناوین ذیل جهت دانلود راه هاي شناخت واژههاي فارسي از عربي چگونگي پيدايش نوشته اشكالات تصويرنگاري اشكا
پاورپوینت جزوه جامع کتاب فارسي عمومي
- دانشگاه پیام نور جزوه جامع کتاب فارسي عمومي, دانلود پاورپوینت جزوه جامع کتاب فارسي عمومي, پاورپوینت در مورد جزوه جامع کتاب فارسي عمومي, تحقیق جزوه جامع کتاب فارسي عموميپاورپوینت درباره جزوه جامع کتاب فارسي عمومي, پاورپوینت راجع به جزوه جامع کتاب فارس,,,
- دانلود ، با فرمت ppt و در 205 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: هدفهاي آموزشي هدف همه درسها آنست كه دانشجو بتواند با آثار ادبي فارسي كه بخش مهمي از مير
پاورپوینت اهداف فارسي خوانداري و نوشتاري
- پاورپوینت اهداف فارسي خوانداري و نوشتاري چهارم دبستان , دانلود پاورپوینت چهارم ابتدایی با موضوع اهداف فارسي خوانداري و نوشتاري , پاورپوینت کلاس چهارم در مورد اهداف فارسي خوانداري و نوشتاري , پاورپوینت کلاس چهارم ابتدایی , پاورپوینت پایه چهارم دبستان ,,,
- دانلود پاورپوینت پایه اول دبستان با موضوع اهداف فارسي خوانداري و نوشتاري، در قالب ppt و در 17 اسلاید، قابل ویرایش. مناسب برای معلمان، دانش آموزان و اولیاء گرامی
پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دکتر مهری باقری
- پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دکتر مهری باقری, کتاب تاريخ زبان فارسي,تاریخ زبان فارسی مهری باقری pdf,تاریخ زبان فارسی خانلری pdf,دستور تاریخی زبان فارسی خانلری,خرید کتاب تاریخ زبان فارسی خانلری,تاریخ زبان فارسی خانلری نشر نو,تاری
- دانلود ، در قالب ppt و در 179 اسلاید، قابل ویرایش، شامل: مقدمه بخش اول: الف- انواع زبان ها و خانواده های زبانی ب- ادوار تاریخی تحول زبان های ایرانی انواع زبان ه
پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري
- دانشگاه پیام نور خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري, دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري, پاورپوینت در مورد خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري, تحقیق خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف د,,,
- دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري ، با فرمت ppt و در 179 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: معرفي و راهنمايي كلي طرح در
پاورپوینت خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2
- دانشگاه پیام نور خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, پاورپوینت در مورد خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, تحقیق خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2پاورپوینت درباره خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, پاورپوینت راجع به,,,
- دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2 ، با فرمت ppt و در 165 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: هدف از يادگيري دستورزبان درك متون ادب فارسي اعم
ضرب المثل هاي فارسي
- ضرب المثل هاي فارسي,دانلود رایگان,تحقیق رایگان,پروژه رایگان,پایان نامه رایگان,ضرب المثل هاي فارسي,ضرب المثل هاي پارسی,ضرب المثل هاي, تحقیق ضرب المثل هاي فارسي , بررسی ضرب المثل هاي فارسي , مقاله ضرب المثل هاي فارسي , پروژه ضرب المثل هاي فا
- تعدادی از این مقاله: آب از دستش نمي چکد! آب از سر چشمه ِگل است! آب از آب تکان نمي خورد! آب پاکي را روي دستش ريخت! آب در کوزه و ما تشنه لبان مي گرديم! آب را گل آ
طبيعت در ادبيات فارسي
- طبيعت در ادبيات فارسي,تاثیر طبیعت بر ادبیات,رابطه طبیعت و ادبیات,ادبیات و طبیعت,بتهوون در يچه قوي,چهارفصل ويدالدي,طبیعت و موسیقی,طبیعت و نقاشی,تحقیق طبيعت در ادبيات فارسي ,بررسی طبيعت در ادبيات فارسي ,مقاله طبيعت در ادبيات فارسي ,پروژه
- مقدمه : طبيعت از ابتدا تا امروز همواره يكي از خاستگاه ها و سرچشمه هاي هنر بوده است. نقاشي مثلا، از مينياتورهاي چيني و ژاپني و نقاشي هاي هندسي آنها بگيريم تا نق
جزوه درس فارسي پيش دانشگاهي
- فارسي,جزوه ادبیات,دانلود جزوه فارسی,جزوه ادبیات فارسی,جزوه درس ادبیات,پيش دانشگاهي,فارسي پيش دانشگاهي ,بررسی فارسي پيش دانشگاهي,مقاله فارسي پيش دانشگاهي,پروژه فارسي پيش دانشگاهي,تحقیق در مورد فارسي پيش دانشگاهي,دانلود تحقیق فارسي پيش دانشگ
- قسمتی از متن: بدانكه چون روح انسان را از قربت و جوار رب العالمين به عالم قالب و ظلمت آشيان عناصر و وحشت سراي دنيا تعلق مي ساختند، بر جملگي عوالم ملك و ملكوت گذر
جزوة درس فارسي عمومي
- فارسي عمومي,جزوه فارسی,جزوه ادبیات,جزوه فارسی عمومی,جزوه درس فارسی,دانلود جزوه فارسی,دانلود فارسی عمومی,تحقیق فارسي عمومي,بررسی فارسي عمومي,مقاله فارسي عمومي,پروژه فارسي عمومي,تحقیق در مورد فارسي عمومي,دانلود تحقیق فارسي عمومي,پایان نامه
- قسمتی از متن: خواجه حسن مؤدب گويد، رحمه الله عليه، كه چون آوازة شيخ در نيشابور منتشر شد كه پير صوفيان آمده است از ميهنه و مجلس مي گويد و از اسرار بندگان خداي تع
پاورپوینت قالب هاي شعر فارسي
- قالب هاي شعر فارسي, دانلود پاورپوینت قالب هاي شعر فارسي, پاورپوینت در مورد قالب هاي شعر فارسي, تحقیق قالب هاي شعر فارسي, پاورپوینت درباره قالب هاي شعر فارسي, پاورپوینت راجع به قالب هاي شعر فارسي, پاورپوینت آماده قالب هاي شعر فارسي, تحقیق در مورد قالب,,,
- دانلود ، با فرمت ppt و در 50 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: بيت ، مصراع و قافيه بيت : به هر سطر از يك شعر بيت مي گويند. (نكته : كوچكترين واحد شعر يك
تحقيق زبان فارسي
- زبان فارسي,تحقیق درباره زبان فارسی,تحقیق در مورد زبان فارسی,تحقیق زبان فارسي,بررسی زبان فارسي,مقاله زبان فارسي,پروژه زبان فارسي,تحقیق در مورد زبان فارسي,دانلود تحقیق زبان فارسي,پایان نامه پیرامون زبان فارسي
- پيش گفتار: خداوند خالق هستي است. همه زيبايي ها آفريده اوست. خنده نيز اثر او است. تبسمي كه بر لبان شماست، آيه اي از آيات او است. تمام عوامل شادي از او نشأت گرفته
پاورپوینت سازماندهي منابع پزشكي (پزشكي فارسي)
- سازماندهي منابع پزشكي (پزشكي فارسي), دانلود پاورپوینت سازماندهي منابع پزشكي (پزشكي فارسي), پاورپوینت در مورد سازماندهي منابع پزشكي (پزشكي فارسي), تحقیق سازماندهي منابع پزشكي (پزشكي فارسي), پاورپوینت درباره سازماندهي منابع پزشكي (پزشكي فارسي), پاورپوی,,,
- دانلود ، با فرمت ppt و در 114 اسلاید قابل ویرایش. فهرست مطالب: مقدمه ضرورت و اهمیت سازماندهی اطلاعات پزشکی چرا نظام مستقل سازماندهی برای منابع پزشکی؟ آشنایی با
پاورپوینت خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان
- خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان, دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان, پاورپوینت در مورد خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان, تحقیق خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان, پاورپوینت درباره خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان, پاورپوی,,,
- دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب فارسي عمومي گروه مولفان ، با فرمت ppt و در 206 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: هدفهاي آموزشي هدف همه درسها آنست كه دانشجو
دانلود پرسشنامه نظمجويي شناختي هيجان-فرم کوتاه نسخه فارسي (CERQ-P- short)
- پرسشنامه نظم جويي,نظم جویی شناختی,پرسشنامه نظم جویی هيجان,نظمجويي شناختي هيجان,CERQ,پرسشنامه نظمجويي شناختي هيجان,پرسشنامه CERQ,نسخه 18 آیتمی,فرم کوتاه,آزمون نظم جویی شناختی هیجان,گرانیفسکی و کرایج,گرانیفسکی,کرایج,نظم جویی گرانیفسکی
- پرسشنامه نظمجويي شناختي هيجان-فرم کوتاه نسخه فارسي (CERQ-P- short)، تالیف گرانیفسکی و کرایج (2006)، در قالب فایل Word، شامل 18 گویه، همراه با راهنمای نحوه نمره
پروپوزال رشته زبان و ادبيات فارسي
- دانلود پروپوزال رشته زبان و ادبيات فارسي, پروپوزال آماده زبان و ادبيات فارسي, دانلود پروپوزال آماده رشته زبان و ادبيات فارسي, نمونه پروپوزال آماده برای رشته زبان و ادبيات فارسي, پاورپوینت پروپوزال زبان و ادبيات فارسي, پروپوزال زبان و ادبيات فارسي, را,,,
- ( مناسب برای درس روش تحقیق مقطع کارشناسی ارشد ) این فایل یک نمونه پروپوزال آماده و تکمیل شدهٔ رشته زبان و ادبيات فارسي، می باشد که طبق اصول و استانداردهای پروپ
مقاله قديمي ترين نمونه شعر فارسي
- شعر فارسي,اشعار فارسی قدیمی,اشعار فارسی,فارسی,شعر فارسی,تحقیق شعر فارسي ,بررسی شعر فارسي ,مقاله شعر فارسي ,گاثه,پروژه شعر فارسي ,تحقیق در مورد شعر فارسي ,دانلود تحقیق شعر فارسي ,پایان نامه پیرامون شعر فارسي
- بخشی از متن اصلی : قديمي ترين نمونه «شعر» در مملكت ايران، «گاثه» يعني سرودهاي منظومي است كه در آنها زرتشت، پيامبر ايراني، مناجاتها و درودهاي خود را در پيشگاه «ا
پاورپوینت چگونگي نگارش مقاله فارسي
- پزشکی , پرستاری , چگونگي نگارش مقاله فارسي, دانلود پاورپوینت چگونگي نگارش مقاله فارسي, پاورپوینت در مورد چگونگي نگارش مقاله فارسي, تحقیق چگونگي نگارش مقاله فارسي, پاورپوینت درباره چگونگي نگارش مقاله فارسي, پاورپوینت راجع به چگونگي نگارش مقاله فارسي, ,,,
- دانلود پاورپوینت با موضوع چگونگي نگارش مقاله فارسي ، با فرمت ppt و در 66 اسلاید قابل ویرایش، بخشی از پاورپوینت : هدفهاي اصلي كارگاه عبارتند از: نگارش صفحه آغازي
پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري انتشارات دانشگاه پیام نور
- دكتر مهري باقري ,تاريخ زبان فارسي, خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي, دانلود خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي, دانشگاه پیام نور , دانلود کتاب تاريخ زبان فارسي, دانلود رایگان خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي, جزو تاريخ زبان فارسي, رشته ادبیات ,دانلود جزو تار,,,
- دانلود پاورپوینت با موضوع خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي، در قالب ppt و در 179 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از پاورپوینت : معرفي و راهنمايي كلي طرح درس «تاريخ زبان فار
پاورپوینت خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2 تالیف دكتر حسن انوري انتشارات دانشگاه پیام نور
- دستور زبان فارسي 2, خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, دانلود خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, دانشگاه پیام نور , دانلود کتاب دستور زبان فارسي 2, دانلود رایگان خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, جزو دستور زبان فارسي 2, رشته ادبیات ,دانلود جزو دستور زبا,,,
- دانلود پاورپوینت با موضوع خلاصه کتاب دستور زبان فارسي، در قالب ppt و در 165 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از پاورپوینت : اركان جمله همه اجزاي جمله از حيث نقش وارزش،
بيشترين کلمات سرچ شده در گوگل در حوزه کسب و کار آنلاين به زبان فارسي _ 11 دي 1399
- گوگل, موتور جستجو, سرچ, کلمات کليدي, کسب و کار آنلاين, کسب و کار اینترنتی, درامد اینترنت, فروش فايل
- فرمت فایل :excel (لینک دانلود پایین صفحه) يکي از مهمترين اصول پايداري کسب و کارهاي آنلاين، دانستن سليقه و ذائقه مخاطبان در اينترنت و فضاي مجازي است. اين ذائقه ب
طنز در ادبيات فارسي
- طنز در ادبیات فارسی,طنز,ادبیات,فارسی
- با توجه به تعریف از طنز، باید گفت طنزنویس هنرمندی است معترض، منتقد، اصلاحطلب و آرمانخواه که جهانبینی و نحوه نگرش او به مسائل تأثیر مهمی در موفقیت و مؤثر بودن طن
احداث سد بتني قوسي – وزني سلمان فارسي (قير)
- احداث سد بتني,روشهای احداث سد بتني,اصول احداث سد بتني,روش اجرای سد بتني,ساخت سد بتني,روشهای ساخت سد بتني,اصول ساخت سد بتني,تحقیق ساخت سد بتني,تحقیق روشهای ساخت سد بتني,تحقیق اصول ساخت سد بتني,مقاله احداث سد بتني,روش احداث سد بتني
- دانلود جزوه آموزشی احداث سد بتني قوسي- وزني سلمان فارسي (قير)، در قالب pdf و در 5 صفحه، شامل: مقدمهمشخصات طرحعملیات اجرایی سد و سازه های وابسته:اجرای اجزای سیست
جزوه فارسي عمومي
- فارسي عمومي, تحقیق فارسي عمومي, جزوه فارسي عمومي, دانلود جزوه فارسي عمومي, کتاب فارسی عمومی, جزوه فارسي عمومي دانشگاه, زبان و ادبیات فارسی عمومی, ادبیات فارسی عمومی, فارسی عمومی و آیین نگارش
- دانلود جزوه فارسی عمومی، در قالب word و در 101 صفحه، قابل ویرایش، شامل: در نعت خاتم النبيين عليه الصلوة و السلام (شرفنامه نظامي) آينه سكندر (ديوان حافظ) سخن خدا
پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري
- کتاب تاريخ زبان فارسي دكتر مهري باقري,کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري,دانلود کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري,پاورپوینت کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري,نکات کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري
- دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب تاريخ زبان فارسي تالیف دكتر مهري باقري ، در قالب ppt و در 179 اسلاید، قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: زبان امري اجتماعي و وسيله
پاورپوینت درباره قالب هاي شعر فارسي
- پاورپوینت,قالب های شعر فارسی,مصراع,بیت,قافیه
- تعداد اسلاید:49 نوع فایل: power point (قابل ویرایش) لینک دانلود پایین صفحه بيت ، مصراع و قافيه •بيت : به هر سطر از يك شعر بيت مي گويند . ( نكته : كوچكترين
پاورپوینت بررسی و تحلیل کتاب های رياضي و فارسي ابتدايي با موضوع تجمل گرایی در برابر ساده زیستی
- تحلیل کتب ابتدایی,پاورپوینت تحلیل کتب ابتدایی,پاورپوینت بررسی کتب ابتدایی,تحلیل و بررسی کتب ابتدایی,تحلیل کتب ریاضی ابتدایی,تحلیل کتب فارسی ابتدایی,مقاله تحلیل کتب ابتدایی,پاورپوینت بررسی و تحلیل کتب رياضي و فارسي ابتدايي,تحقیق تحلیل کتب ابتد
- دانلود پاورپوینت با موضوع بررسی و تحلیل کتاب های رياضي و فارسي اول، دوم، سوم ابتدايي با موضوع تجمل گرایی در برابر ساده زیستی، در قالب ppt و در 24 اسلاید، قابل و
پاورپوینت ضرب المثل ها و كاربردهايشان درس ادبيات فارسي (امثال و حكم)
- ضرب المثل با کاربرد و ریشه,ضرب المثل با کاربرد انها,۳۰ ضرب المثل با معنی,ضرب المثل های قدیمی کوتاه,نمایش ضرب المثل,ضرب المثل معروف,ضرب المثل کودکانه با معنی,دانلود ضرب المثل
- دانلود پاورپوینت با موضوع ضرب المثل ها و كاربردهايشان درس ادبيات فارسي (امثال و حكم)، در قالب ppt و در 26 اسلاید، قابل ویرایش. بخشی از متن: مقدمهبراي تكامل زبان
پاورپوینت خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2 تالیف دكتر حسن انوري
- دستور زبان فارسي 2, خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, دانلود خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, دانشگاه پیام نور , دانلود کتاب دستور زبان فارسي 2, دانلود رایگان خلاصه کتاب دستور زبان فارسي 2, جزو دستور زبان فارسي 2, رشته ادبیات ,دانلود جزو دستور زبا,,,
- مشخصات فایل: قالب بندی: پاورپوینت تعداد اسلاید: 165 قابل ویرایش بخشی از پاورپوینت: نام درس : دستور زبان فارسي 2 منبع درسي : دستور زبان فارسي 2 انتشارات : دانشگا
پاورپوینت جزوه جامع فارسي عمومي
- جزوه جامع فارسي عمومي, دانلود پاورپوینت جزوه جامع فارسي عمومي, پاورپوینت در مورد جزوه جامع فارسي عمومي, تحقیق جزوه جامع فارسي عموميپاورپوینت درباره جزوه جامع فارسي عمومي, پاورپوینت راجع به جزوه جامع فارسي عمومي, پاورپوینت آماده جزوه جامع فارسي عمومي,,,,
- دانلود پاورپوینت با موضوع جزوه جامع فارسي عمومي، فرمت فایل : پاورپوینت ( PPT ) قابل ویرایش. تعداد اسلاید : 205 بخشی از متن پاورپوینت: هدفهاي آموزشي هدف همه درسه
مبانی نظری تحقیق تحقیق و پيشينه تحقیق نظریه ها و مفاهیم سبک های اسنادی
- فصل دوم ادبیات تحقیق و پيشينه تحقیق نظریه ها و مفاهیم سبک های اسنادی,مبانی نظری تعاریف شکل گیری سبک اسناد,فصل دوم پایان نامه سبک اسناد و سلامتی,پیشینه پژوهش سبک اسناد در کودکان نارساخوان,پایان نامه نظریه های سبک اسناد,آریافایل
- دانلود فصل دوم مبانی نظری و پیشینه پژوهش تعاریف و نظریه های سبک های اسنادی در 37 صفحه در قالب word , قابل ویرایش ، آماده چاپ و پرینت جهت استفاده. فهرست مطالب: م
تحقیق بررسی رابطه هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان یک تحقیق کاملا جدید و پر محتوا فایل Word قابل ویرایش دارای چکیده ، مقدمه ، بیان مساله و نتیجه گیری و منابع ودارای 14 صفحه
- تحقیق , بررسی , رابطه , هوش , هیجانی , با , پیشرفت , تحصیلی , دانش , آموزان , یک , تحقیق , کاملا , جدید , و , پر محتوا , فایل , Word , قابل , ویرایش , دارای , چک?
- چکیده: این پژوهش با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی شهرستان خاش با استفاده از روش تحقیق توصیفی و همبستگی انجام گرفت حجم نمونه مو
سمع،فعل خرج،زهب،در آیات قرآن جواب تحقیق درس سوم عربی نهم تحقیق صفحه48 عربی نهم
- سمع,خرج,ذهب,تحقیق صفحه 48 عربی نهم
- فعل هایی از قرآن که ریشه سمع،خرج و ذهب دارند/جواب فعالیت درس سوم عربی نهم با استفاده از نرم افزار قرآن یا کتاب ((المعجم المفهرس لالفاظ القرآن)) سه آیه را که حرو
ادبیات و تاریخچه تحقیق سیستم بودجه بندی (به همراه منابع تحقیق)
- دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری,دانلود پایان نامه فوق لیسانس حسابداری,دانلود پایان نامه ارشد حسابداری,دانلود پروژه کارشناسی ارشد حسابداری,دانلود مبانی نظری بودجه بندی ,دانلود ادبیات و تاریخچه تحقیقات درباره بودجه بندی ,دانلود پایان
- ادبیات و تاریخچه تحقیق سیستم بودجه بندی (برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری : بررسی سیستم بودجه بندی و ارائه مدل مناسب بودجه ریزی ) به همراه منابع و م
پاورپوینت روش تحقیق پیشرفته تالیف کتب روش تحقیق اساتید دکتر دلاور و دکتر بازرگان و سایر همکاران
- دانشگاه پیام نور, روش تحقیق پیشرفته تالیف کتب روش تحقیق اساتید دکتر دلاور و دکتر بازرگان و سایر همکاران, دانلود پاورپوینت روش تحقیق پیشرفته تالیف کتب روش تحقیق اساتید دکتر دلاور و دکتر بازرگان و سایر همکاران, پاورپوینت در مورد روش تحقیق پیشرفته تالیف,,,
- دانلود ، با فرمت ppt و در 89 اسلاید قابل ویرایش. بخشی از متن پاورپوینت: Research Method (Methodology) ”روش تحقیق“ مفاهیم اصلی : تحقیق یا پژوهش (Research): رسیدگ
تحقیق روش تحقیق بررسي موانع ازدواج جوانان و علل ازدواج هاي غير اصولي
- تحقیق بررسي موانع ازدواج جوانان ,تحقیق در مورد بررسي موانع ازدواج جوانان ,دانلود تحقیق بررسي موانع ازدواج جوانان ,پروژه بررسي موانع ازدواج جوانان ,مقاله بررسي موانع ازدواج جوانان ,پایان نامه پیرامون بررسي موانع ازدواج جوانان ,تحقیق روانشناسی بررسي م,,,
- دانلود تحقیق با موضوع روش تحقیق بررسي موانع ازدواج جوانان و علل ازدواج هاي غير اصولي ، در قالب Word و در 77 صفحه قابل ویرایش. فهرست مطالب : پیشگفتار تشکر و قدرد
تحقیق تحقیق متغیرهای مورد استفاده در مدل های اقتصادسنجی
- تحقیق متغیرهای مورد استفاده در مدل های اقتصادسنجی,, دانلود تحقیق ,تحقیق متغیرهای مورد استفاده در مدل های اقتصادسنجی,, پاورپوینت ,تحقیق متغیرهای مورد استفاده در مدل های اقتصادسنجی,, تحقیق در مورد ,تحقیق متغیرهای مورد استفاده در مدل های اقتصادسنج,,,
- دانلود تحقیق با موضوع تحقیق متغیرهای مورد استفاده در مدل های اقتصادسنجی، در قالب Word و در 29 صفحه قابل ویرایش. بخشی از متن تحقیق : 1- مقدمه در رساله حاضر سعي ب
پاورپوینت مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق
- مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق, دانلود پاورپوینت مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق, پاورپوینت در مورد مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق, تحقیق مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق, پاورپوینت درباره مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق, پاورپوینت راجع به مفهوم تحقیق و متغیرهای ت,,,
- دانلود پاورپوینت با موضوع مفهوم تحقیق و متغیرهای تحقیق ، با فرمت ppt و در 36 اسلاید قابل ویرایش، بخشی از پاورپوینت : انواع تحقیق تحقیق بنیادی: ایجاد و آزمون نظر
تحقیق تحقیق روستای خرگرد
- تحقیق روستای خرگرد,, دانلود تحقیق ,تحقیق روستای خرگرد,, پاورپوینت ,تحقیق روستای خرگرد,, تحقیق در مورد ,تحقیق روستای خرگرد,, تحقیق درباره ,تحقیق روستای خرگرد,, تحقیق راجع به ,تحقیق روستای خرگرد,, تحقیق آماده ,تحقیق روستای خرگرد,, پاورپوین,,,
- دانلود تحقیق با موضوع تحقیق روستای خرگرد، در قالب Word و در 66 صفحه قابل ویرایش. بخشی از متن تحقیق : مصالح ساختمانی موجود شکل ها بزرگی را القا میکرد.خاک رس،که د